Ένας άνθρωπος – Ολόκληρη η Οσέρ!

🗣️Όλοι μας, όσα χρόνια παρακολουθούμε ποδόσφαιρο, συνδέουμε μεγάλες προσωπικότητες με την ιστορία κάποιων ομάδων. Για παράδειγμα, ποιος δεν φέρνει στο νου του τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όταν αναφερόμαστε στα επιτεύγματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

⚽Η γαλλική Οσέρ, λοιπόν, έχει κι αυτή τον δικό της “θρύλο”. Το όνομα του είναι Γκι Ρου. Έκατσε στον πάγκο της ομάδας από το 1961 μέχρι το 2005, με 2 μικρά διαλείμματα μέσα σε αυτά τα 44 χρόνια.

💥Οι τίτλοι δεν είναι το μόνο σήμα κατατεθέν της πορείας του Ρου.
Παρουσιάζεται από τους φίλους της ομάδας σαν ένας μικρός δικτάτορας, ενώ από τους “εχθρούς”, σαν τύραννος. Κατασκόπευε” τους παίκτες του τα βράδια για να μην ξενυχτάνε. Η σπουδαιότερη κίνησή του, βέβαια, ήταν οι χρηματικές δαπάνες στις ακαδημίες της Οσέρ, που ανακάλυψαν ταλέντα όπως ο “τεράστιος” Ερίκ Καντονά!

⭕Τέλος, ιστορίες σχετικά με την ζωή του υπάρχουν πολλές, ειδικά εξωαγωνιστικές. Αυτό που μένει δεν είναι άλλο από την ολοκληρωτική αφοσίωσή του σε έναν σύλλογο φτωχό σε σχέση με την “ελίτ”, με αφετηρία τις μικρές κατηγορίες της Γαλλίας και όχι τα σαλόνια!

✍️Γράφει ο badas.ko

💡Πηγή: βιβλίο “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΜΠΡΕΡΟ”
#ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ #ποδόσφαιρο #πανεπιστήμιο #aueb #papei #ntua #ekpa #panteion #uniwa #podosfairo #greekfootball #5aside #minifootball #minisoccer #football #soccer #thebeautifulgame #jogabonito #footballislife #instafootball #goal

Leave a comment