Το Ποδόσφαιρο Και Το Τέρας – Documentary

💭 Συχνά ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι με συναισθήματα, σκέψεις και προβλήματα. Ανθρωποι 20-35 χρονών. Στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του gazzetta.gr o Ελευθερόπουλος, ο Θανάσης Καραγκούνης, ο Ρόι Κάρολ και άλλοι μιλάνε για ένα θέμα ταμπού στον χώρο του ποδοσφαίρου, την κατάθλιψη.

⭕ “Το ποδόσφαιρο είναι μια αληλλεπίδραση αγάπης και μίσους, έλεγε ο Πέρ Μέρτεζάκερ ο οποίος έφτασε στο σημείο να ανακουφιστεί από τον αποκλεισμό της Γερμανιας στα ημιτελικά του μουντιάλ του 2006, λόγω της πίεσης η οποία τον είχε καταπιεί. Είναι σαν μια δίνη από την οποία νιώθεις ότι δεν μπορείς να βγείς.”

⭕ “Είναι πολύ μεγάλη η έκθεση όταν παίζεις έναν αγώνα και ξέρεις πως εκατομμύρια άτομα τον παρακολουθούν. Είναι ένα βάρος και αν δεν είσαι αδαής αλλά λίγο σκεπτόμενος να είσαι είναι πολύ βαρύ να το αντέξεις στους ώμους σου. Mετά από ’90 λεπτά ή θα είσαι στους θεούς του Ολύμπου ή θα είσαι βγάλε την φανέλα και φύγε από εδώ, είναι τεράστια η συναισθηματική απόκλιση των πραγμάτων που μπορεί να συμβούν σε ’90 λεπτά.” — Ελευθερόπουλος

https://youtu.be/Ihri7i8OhyM

Leave a comment