ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

(1)  Δημιουργία Ομάδας τουλάχιστον 6 ατόμων οι οποίοι να είναι φοιτητές ή σπουδαστές σε οποιαδήποτε σχολή (πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, ΙΕΚ κλπ.). Εναλλακτικά εάν υπάρχουν λιγότερα από 6 άτομα και θέλετε να συμπληρώσετε την ομάδα και με άλλα άτομα μπορείτε να μας ζητήσετε να σας βρούμε κάποιον από τις ατομικές δηλώσεις συμμετοχής.  Οι φοιτητές της κάθε ομάδας δεν χρειάζεται να είναι από την ίδια σχολή.

(2)  Κάθε φοιτητής μπορεί να παίζει σε όσες ομάδες επιθυμεί αλλά στα Playoffs θα πρέπει να επιλέξει μια από αυτές.

(3)  Κάθε Ομάδα μπορεί να έχει γραμμένο απεριόριστο αριθμό παιχτών διαθέσιμων για το πρωτάθλημα όμως σε κάθε αγώνα μπορούν να παίζουν έως 10 άτομα από αυτά που είναι γραμμένα. Στην αρχική φόρμα εγγραφής κάθε ομάδα δηλώνει αριθμό παιχτών και στην συνέχεια θα παραλάβει από την διοργάνωση μια έξτρα φόρμα για τα Ονόματα κάθε αθλητή.

(4)  Μόνο οι φοιτητές οι οποίοι είναι γραμμένοι σε κάθε ομάδα θα μπορούν να παίξουν και στα playoffs. Κάθε ομάδα μπορεί να κάνει προσθήκη παιχτών μέσα στην σεζόν στην λίστα της κατόπιν συνεννόησης με την διοργάνωση ώστε να καταχωρηθούν στην ομάδα και να μπορούν να παίξουν και στα Playoffs.

(5)  Συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής ηλεκτρονικά μέχρι 10-11-2021. Αφού παρέλθει η προθεσμία επικοινωνήστε μαζί μας για να εξετάσουμε εάν μπορείτε να συμμετάσχετε. 

(6)  Πληρωμή του Αρχικού Κόστους συμμετοχής στο πρωτάθλημα (4 ευρώ/ άτομο ) γίνεται στον πρώτο αγώνα κατόπιν επικοινωνίας με την διοργάνωση.

(7)  Πριν την εκκίνηση κάθε αγώνα πληρωμή από τον αρχηγό κάθε ομάδας του κόστους του αγώνα στον διαιτητή.

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ

 

(1)  Το πρόγραμμα των αγωνιστικών βγαίνει με βάση τις μέρες και τα γήπεδα προτίμησης των ομάδων. Οι ομάδες δηλώνουν 3 φορές μέσα στον χρόνο τις προτιμήσεις τους:

α) Στην αρχική φόρμα εγγραφής τους και ισχύει για το χειμερινό εξάμηνο 
β) Τέλος Δεκέμβρη πριν την εξεταστική Ιανουαρίου
γ) Στο τέλος της Εξεταστικής πριν ξεκινήσει το Εαρινό Εξάμηνο

Εάν κάποια ομάδα για κάποιο λόγο χρειάζεται να αλλάξει προτίμηση, να μας ενημερώσει άμεσα μόλις το ξέρει ώστε να γίνει προσπάθεια αυτή η αλλαγή να καλυφθεί.

(2)  Κάθε ομάδα μπορεί να παίξει έως 17 αγώνες συνολικά στην φάση του πρωταθλήματος. Ημερομηνία Εκκίνησης ορίζεται 15/11/2021 και ημερομηνία λήξης της φάσης του πρωταθλήματος μέσα Μαίου

* Παρατάσεις στις ημερομηνίες μπορεί να υπάρξουν σε περίπτωση κακοκαιρίας ή περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας

(3)  Κάθε ομάδα βάση προγράμματος παίζει 1 φορά την έβδομάδα, έχει όμως το δικαίωμα να παίζει έως 2 αγώνες την εβδομάδα μέχρι να φτάσει το όριο των 17 συνολικών αγώνων. Εάν μια ομάδα, θέλει να παίξει και δεύτερο αγώνα κάποια εβδομάδα πρέπει να ενημερώνει τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν για την πρόθεση της και εάν υπάρχει διαθέσιμη ομάδα τότε θα κλειδώνει ο αγώνας

(4)  Κάθε ομάδα υποχρεούται να είναι στο γήπεδο τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την αναγραφόμενη ώρα έναρξης του αγώνα για να φορέσει τα ρούχα αγώνα και να παραδώσει το κόστος του αγώνα. Έτσι ώστε να μπαίνουν οι ομάδες στην ώρα τους στο γήπεδο για προθέρμανση και να μην κόβεται χρόνος από τον αγώνα εάν μετά ακολουθούν ακαδημίες ή άλλοι αγώνες. Ο σεβασμός στον χρόνο του φοιτητή-διαιτητή και του κάθε παίκτη είναι απαραίτητος.

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ, ΑΝΑΒΟΛΩΝ & ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ

Εάν υπάρχει πρόβλημα σε κάποια αγωνιστική στο να συγκεντρώσει μια ομάδα τους παίκτες της, τότε προτείνεται να επικοινωνήσει με την διοργάνωση για να βρεθούν 1-3 παίκτες ώστε να καλυφθεί το κενό και να διεξαχθεί εν τέλει ο αγώνας.
Επειδή όλοι γνωρίζουμε την ξενέρα να ακυρώνεται τελευταία στιγμή αγώνας και εν τέλει να μην παίζει η ομάδα μας, οι κανονισμοί σε τέτοιες περιπτώσεις ακυρώσεων είναι αυστηροί και πρέπει να αποφεύγονται τέτοιες πρακτικές από τις ομάδες

Αναλυτικά για τις Αναβολές – Ακυρώσεις – Καθυστερήσεις:

(1)  Κάθε Ομάδα μπορεί να αναβάλλει έως 2 αγώνες κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος χωρίς να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά εάν ενημερώσει έως 5 ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα. Στις επόμενες τέτοιες ακυρώσεις χάνει απευθείας τον αγώνα στα χαρτιά 3-0 τον αγώνα.

(2)  Εάν μια ομάδα ακυρώσει τον αγώνα από 4 έως 2 μέρες πριν τον αγώνα χάνει απευθείας τον αγώνα στα χαρτιά 3-0. Κάθε ομάδα έχει περιθώριο για 2 τέτοιες ακυρώσεις στην 3η φορά αποβάλλεται από την διοργάνωση

(3)  Εάν μια ομάδα ακυρώσει αγώνα μια μέρα πριν τον αγώνα ή την ίδια ημέρα τότε χάνει απευθείας στα χαρτιά 3-0 και χάνει και 3 βαθμούς. Την 2η φορά που συμβαίνει αυτό αποβάλλεται από την διοργάνωση.

(4)  Σε περίπτωση κακοκαιρίας η διοργάνωση 2 ώρες πριν από τον αγώνα αποφασίζει για την διεξαγωγή ή την μη διεξαγωγή του ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες. Σε περίπτωση τέτοιας ακύρωσης του αγώνα από την διοργάνωση καμία ομάδα δεν χάνει βαθμούς και υπάρχει αναβολή του αγώνα σε κοινά αποδεκτή ώρα από τις δύο ομάδες. Ο αναβληθέντας αγώνας δεν είναι απαραίτητο ότι θα διεξαχθεί την επόμενη ή την ίδια εβδομάδα.

5) Εάν μια ομάδα καθυστερήσει πάνω από 15 λεπτά από την αναγραφόμενη ώρα έναρξης του αγώνα και η άλλη ομάδα έχει φτάσει στο γήπεδο τότε:
α) εάν ακολουθεί άλλος αγώνας την επόμενη ώρα,: τότε η ομάδα που καθυστέρησε χάνει τον αγώνα “στα χαρτιά 3-0”  πληρώνει επιπλέον του δικού της κόστους και το
50% του κόστους αγώνα και της άλλης ομάδας, στην συνέχεια οι δύο ομάδες παίζουν για όσο χρόνο παραμένει ως φιλικό.

β)Εάν δεν ακολουθεί άλλος αγώνας και προλαβαίνει να διεξαχθεί ο αγώνας παρά την καθυστερημένη άφιξη τότε: ο αγώνας διεξάγεται κανονικά αλλά η ομάδα η οποία καθυστέρησε
πληρώνει ως πρόστιμο το 50% του κόστους της ομάδας που ήταν συνεπής.  Στις δύο τέτοιες χρονικές καθυστερήσεις άφιξης η ομάδα που το πράττει αποβάλλεται από την διοργάνωση. Αυτά είναι σενάρια που δεν πρέπει να δούμε!

6) Εάν μια ομάδα μείνει ανενεργή για 3 συνεχόμενες αγωνιστικές τότε αποβάλλεται αυτόματα από την διοργάνωση!

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

 

Εισαγωγή:

Να θυμάστε οι διαιτητές είναι φοιτητές, δεν είναι επαγγελματίες. Στο ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ αγωνιζόμαστε πάντοτε με Fair Play και προσπαθούμε να διευκολύνουμε την δουλειά του διαιτητή και να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι με συμφοιτητές μας.

(1)  Εάν για οποιονδήποτε λόγο έχει φτάσει η ώρα του αγώνα και μια ομάδα έχει 4 και πάνω παίχτες ο αγώνας ξεκινάει κανονικά.

(2)  Χρόνοι παιχνιδιού: 4-8 λεπτά προνθέρμανσης (ανάλογα με τον χρόνο προσέλευσης των ομάδων)& 50 λεπτά κανονικής διάρκειας (25+25, + max  2 λεπτά καθυστερήσεις για κάθε ημίχρονο)

(3)  Ανά 5 λεπτά ο διαιτητής θα φωνάζει για αλλαγές και οι ομάδες εάν θέλουν τις κάνουν.

(4)  Υπάρχει δικαίωμα ενός λεπτού time out για κάθε ομάδα σε κάθε ημίχρονο.

(5)  Οι παίχτες πρέπει να φοράνε σχάρες και όχι τάπες και προτείνεται για την δική τους ασφάλεια επικαλαμίδες.

(6)  Τάκλιν απαγορεύονται αυστηρά εκτός αν ο παίχτης είναι μόνος και προσπαθεί να προλάβει την μπάλα με απόσταση παραπάνω από 2μ. από αντίπαλο παίχτη. Καθε τάκλιν είναι φαουλ ή πέναλτι αν είναι πάνω στον παίχτη και κίτρινη κάρτα  όπου και να γίνουν. Εξαιρούνται οι τερματοφύλακες εντός της περιοχής τους, αυτοί επιτρέπεται να συρθούν για να πιάσουν την μπάλα.

* Εάν γίνει τάκλιν από παίχτη (όχι τερματοφύλακα) εντός περιοχής όχι πάνω στον παίχτη (όχι φάουλ) αλλά για να ανακόψει την μπάλια του αντιπάλου είναι έμμεσο και όχι πέναλντι

(7)  Πλάγια και out εκτελούνται με τα πόδια.

(8)  Για σκληρά φάουλ ή εξυβρίσεις κατά άλλων παικτών διαιτητών βγαίνουν κάρτες κατά την κρίση του διαιτητή. Ή για επαναλαμβανόμενα ελαφριά φάουλ.

(9)  Γκολ από κόρνερ μετράνε. Από πλάγια όχι.

(10)  Υπάρχει έμμεσο και εκτελείται ως διπλό στο σημείο που ακούμπησε την μπάλα το τέρμα.

(11)  Στα φάουλ το τοίχος να είναι σε απόσταση 3 μέτρων (3 μεγάλοι διασκελισμοί). Όταν το φάουλ είναι το μισό της αντίπαλης ομάδας πρώτα στήνεται το τοίχος και μετά εκτελείται το φάουλ κατόπιν σφυρίγματος του διαιτητή.

(12)  Μετά την εκτέλεση του πέναλτι, δεν συνεχίζεται η φάση μετράει ως άουτ αν την αποκρούσει ο τερματοφύλακας.

(13)  Όταν η μπάλα χτυπάει στο πάνω μέρος του γηπέδο είναι πλάγιο στο σημείο που χτύπησε στα γήπεδα που έχουν ψηλό δίχτυ, ενώ στα γήπεδα με κοντό δίχτυ συνεχίζεται κανονικά ο αγώνας. Όμως δεν μετράει εάν μπει γκόλ ενώ πριν η μπάλα έχει χτυπήσει στο δίχτυ (από γκέλα) χωρίς να υπάρξει επαφή άλλου παίκτη. 

(14)  Κόκκινη κάρτα σημαίνει 5 λεπτά εκτός παιχνιδιού για τον παίχτη που την πήρε και η ομάδα του συνεχίζει για 5 λεπτά με 1 παίχτη λιγότερο. Εάν υπάρξει πολύ άσχημη συμπεριφορά θα υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξουν κυρώσεις από την διοργάνωση

(15)  Σε περίπτωση άσκηση σωματικής βίας (ξύλου) οι παίχτες ή οι ομάδες που το προκάλεσαν ή και αναμείχθηκαν θα έχουν πολύ σοβαρές ποινές οι οποίες θα αποφασίζονται από την διοργάνωση και θα μπορούν να φτάσουν έως την μόνιμη αποβολή από το πρωτάθλημα.