“Κόκκινη κάρτα” στον ρατσισμό!

 

⭕ Τα φαινόμενα του ρατσισμού στον αθλητισμό δεν περιορίζονται μόνο σε πράξεις εντός του αγωνιστικού χώρου. Υπάρχουν και σε καθημερινές εκφράσεις που δείχνουν πόσο βαθύτερο είναι τελικά το πρόβλημα.

⚽ Ένα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα στον  αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον Μπασακσεχίρ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

💡Βρισκόμαστε στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά την αποβολή ενός μέλους του τεχνικού επιτελείου της τουρκικής ομάδας, οι φιλοξενούμενοι κατήγγειλαν ρατσιστική συμπεριφορά του τέταρτου διαιτητή εναντίον του Σενεγαλέζου παίχτη Demba Pa. Συγκεκριμένα, η έμφαση στο χρώμα όταν πρόκειται για έναν μαύρο αθλητή, εξόργισε τα μέλη της Μπασακσεχίρ και τους έκανε να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να ακολουθούν.

🙏 Προφανώς ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς τον τέταρτο διαιτητή και εμείς συγχαίρουμε τις 2 ομάδες για την πράξη τους!

🎥 Σχετικό video:📝Αναλυτικότερα το  συμβάν:

https://www.getfootballnewsfrance.com/2020/psg-vs-istanbul-basaksehir-postponed-following-incident-of-alleged-racism/#ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ #not_just_a_game #ΠΑΠΕΙΟΝΣ_League #ΟΠΑ_Del_Ray #ΚΥΡΙΑΚΗ_ΑΛΗΘΕΙΑΣ #aueb #papei #πανεπιστήμιο #ποδόσφαιρο #goal #thebeautifulgame

Leave a comment