Ένας κύκνος με σπασμένα φτερά

🕞 “Η μπάλα στην περιοχή, και η Swansea ισοφαρίζει. Είναι ένα υπέροχο τελείωμα. Είναι ακριβώς το τελείωμα που περιμένεις από έναν παίκτη σαν τον Ισπανό.” Είναι 12 Μαΐου 2013. Τοποθεσία: Old Trafford. Το ρολόι δείχνει 49 λεπτά παιχνιδιού, την ώρα που ο εκφωνητής περιγράφει το 18ο γκολ του Michu με τη φανέλα των “Κύκνων” στο πρωτάθλημα. Είναι το τέλος μιας μαγικής σεζόν για τον Ισπανό που αποκτήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι από την Rayo Vallecano, έναντι -μόλις- 2 εκατομμυρίων λιρών. 

🇪🇸 Κανείς δε γλύτωνε από τον τρελό Ισπανό εκείνη τη σεζόν. Ο Laundrupp τον χαρακτήρισε “παίκτη των 30 εκατομμυρίων λιρών” και το φθινόπωρο του 2013 ο del Boske τον κάλεσε στην εθνική Ισπανίας, εν ενεργεία τότε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

⚽ Βγήκε τέταρτος σκόρερ στο πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν, πίσω από τρείς τεράστιους παίκτες, τους Luis Suarez, Robin Van Persie και Gareth Bale. Ο πρώτος το επόμενο καλοκαίρι αναχώρησε έναντι 90 εκατομμυρίων για τη Μπαρτσελόνα με την οποία κατέκτησε τα πάντα. Ο δεύτερος εκείνη τη χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Bale αναχώρησε για τη Ρεάλ έναντι 100 εκατομμυρίων και κατέκτησε πρωταθλήματα, κύπελλα και 4 Champions League.

⁉️ Και ο Michu; Τι απέγινε ο Ισπανός μετα απο μια τέτοια σεζόν; 
Ένας τραυματισμός στον αστράγαλο, η απόλυση του Laundrupp, οι απογοητευτικές εμφανίσεις, ένας ακόμη πιο απογοητευτικός δανεισμός στη Napoli, και κάπου εκεί τέλος. Ο Michu δε μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον τραυματισμό στον αστράγαλο, παρότι προσπάθησε αρκετά να επανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο. Αναγκάστηκε να αποσυρθεί πρόωρα στα 31 του με τη φανέλα της ομάδας που αγάπησε μικρός, της Real Oviedo και αφήνοντας όλο το κόσμο να θυμάται εκείνη την μαγική χρονιά και να αναρωτιέται “τι θα γινόταν αν…”. Πόσα ταλέντα έχουν χαθεί έτσι…

Leave a comment