ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Σημαντική Ανακοίνωση – Προσθήκες Κανονισμών για Φιλάθλους & Υβριστικές/Στοχοποιητικές Δημοσιεύσεις

ΠΡΟΠΑΘΛΗΤΕΣ & ΠΡΟΠΑΘΛΗΤΡΙΕΣ,

Επειδή τα playoffs πλησιάζουν και η μπάλα καίει, προστίθενται οι παρακάτω 2 κανονισμοί:

Α) Καμία ομάδα δεν επιτρέπεται να έχει φιλάθλους της μέσα στο γήπεδο. Εξαιρείται μόνο ένα άτομο από κάθε ομάδα το οποίο να έχει κάποιο ρόλο στην ομάδα (προπονητής/πρόεδρος/ φωτογράφος κλπ.). Αυτό αποφασίστηκε γιατί οι φίλαθλοι κάποιων ομάδων προκαλούσαν εντάσεις.

*Εξαιρούνται κάποια γήπεδα του AFC, στα οποία δεν υπάρχουν θέσεις για τους φιλάθλους εκτός του γηπέδου.

*Εξαιρούνται επίσης αγώνες στους οποίους και οι δύο ομάδες καθώς και ο διαιτητής είναι σύμφωνοι για την παρουσία φιλάθλων από κάθε ομάδα στο γήπεδο επειδή κρίνουν ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα.

Και στις δύο εξαιρέσεις εάν οι φίλαθλοι που εισήλθαν στο γήπεδο δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα, ο διαιτητής μπορεί να σταματήσει τον αγώνα και να τους ζητήσει να αποχωρήσουν από το γήπεδο. Μέχρι την αποχώρηση από το γήπεδο ο χρόνος παγώνει και δεν συνεχίζεται ο αγώνας. Επίσης εάν η διοργάνωση θεωρήσει ότι ένα ματς είναι επίφοβο για εντάσεις, μπορεί εξ αρχής να απαγορεύσει να ξεκινήσει ο αγώνας με την παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο, ενημερώνοντας τον διαιτητή, ακόμη και εάν οι ομάδες συμφωνήσουν να είναι παρόντες οι φίλαθλοι.

Σε περίπτωση που ο φίλαθλος κάποιας ομάδας ασκήσει βία σε κάποιον παίκτη της αντίπαλης ομάδας τότε η ομάδα που τον έφερε έχει και την ευθύνη για το περιστατικό και βαρύνεται με ποινή. Για αυτό τον λόγο κάθε ομάδα θα πρέπει να επιλέγει υπεύθυνα ποιους καλεί.

Β) Στο ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ απαγορεύεται η στοχοποίηση (με φωτογραφίες, ονοματα) και οι υβριστικές αναφορές σε διαιτητές ή παικτές άλλης ομάδας τόσο στο γήπεδο, όσο και στα social media σε δημοσιεύσεις και σχόλια. Φυσικά, στον κανονισμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα παράπονα που μπορεί να δημοσιεύει μια ομάδα για μια διαιτησία ή μια συμπεριφορά ενός παίκτη εάν αυτά εκφράζονται με μη υβριστικό και μη στοχοποιητικό τρόπο.

Σε περίπτωση που μια ομάδα ανεβάσει υβριστικό ή στοχοποιητικό περιεχόμενο για έναν παίκτη ή διαιτητή, τότε αυτομάτως έχει ποινή βαθμών και περιθώριο ΜΙΑΣ ημέρας να κατεβάσει αυτό το περιεχόμενο. Σε περίπτωση που δεν διαγραφεί το περιεχόμενο τότε η ομάδα αυτή αποβάλλεται αυτομάτως από την διοργάνωση.

Leave a comment