ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΔΟΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ & ΟΜΙΛΟΙ

 

Υπάρχει 1 Πρωτάθλημα (League), το ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ, το οποίο έχει δύο φάσεις την φάση των ομίλων και την φάση των Playoffs όπου περνάνε όσες προκρίθηκαν από τους ομίλους!

Ανάλογα με την προσέλευση των ομάδων θα διαμορφωθεί και ο αριθμός των ομίλων του πρωταθλήματος. Oι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους με βάση τις ημερες & τα γήπεδα προτίμησης τους. Μέσα στους ομίλους θα υπάρχουν ομάδες από διαφορετικά πανεπιστήμια.

Το πιο πιθανό σενάριο: 4 Όμιλοι – 15-20 Ομάδων

 

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

Βασικές Ημερομηνίες:

 

– Ημερομηνία Έναρξης Προαιρετικών Φιλικών Προετοιμασίας: 15/10/2021

– Ημερομηνία Έναρξης Επίσημων Αγώνων Πρωταθλήματος: 15/11/2021

*Θα υπάρχουν 17 Αγωνιστικές Εβδομάδες στην φάση του πρωταθλήματος. Δεν θα διεξαχθούν αγώνες την περίοδο διακοπών

Ημερομηνία Λήξης Πρωταθλήματος: Μέσα Μαΐου 2022

Playoffs – Τελικός ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Μάιος – Ιούνιος 2022  

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Το πρωτάθλημα έχει δύο βαθμολογίες:

Α) Βαθμολογία των ομίλων: Σε αυτή την βαθμολογία θα περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα μόνο των αγώνων μεταξύ των ομάδων του ίδιου ομίλου

Β) Γενική βαθμολογία πρωταθλήματος: Σε αυτή την βαθμολογία  θα υπάρχουν οι βαθμοί των όλων ομάδων του πρωταθλήματος και εμφανίζονται οι βαθμολογίες των ομάδων για τους αγώνες εντός των ομίλων + τους αγώνες διαπλοκής* .Δηλαδή εκεί θα εμφανίζεται η γενική επίδοση του συνόλου των ομάδων.

*Αγώνες Διαπλοκής είναι οι αγώνες που γίνονται μεταξύ ομάδων που βρίσκονται σε διαφορετικούς Ομίλους και τα αποτελέσματα τους καταγράφονται στην Γενική Βαθμολογία, αυτοί δημιουργούνται όταν μια ομάδα δεν μπορεί για έκτακτους λόγους να βρεί αντίπαλο εντός του ομίλου ώστε να εξασφαλίζεται ότι κάθε αγωνιστική εβδομάδα, μια ομάδα που θέλει, θα παίζει τουλάχιστον έναν αγώνα. Στο πρόγραμμα αγώνων του χειμερινού εξαμήνου οι αγώνες διαπλοκής θα είναι λίγοι και όσο προχωράμε στις αγωνιστικές θα εμφανίζονται όλο και πιο πολύ. Από την 5η Αγωνιστική και μετά οι αγώνες Διαπλοκής θα επιτρέπονται μόνο μεταξύ ομάδων που έχουν διαφορά βαθμολογίας μικρότερη του 20%. *

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΘΕΣΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή θα γίνονται επιπλέον αγώνες μεταξύ ομάδων διαφορετικών πανεπιστημίων για όσες ομάδες το επιθυμούν. Όποια ομάδα θέλει να συμμετάσχει στους αγώνες των “ΣΚ ΑΛΗΘΕΙΑΣ” θα πρέπει να μας το δηλώσει τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το ΣΚ που θέλει να αγωνιστεί ώστε να κανονιστεί ο αγώνας και να βρεθεί αντίπαλος.

Θα υπάρχει μια έξτρα βαθμολογία που θα περιλαμβάνει όλα τα πανεπιστήμια που συμμετέχουν στο ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ και κάθε ομάδα θα είναι εκπρόσωπος του πανεπιστημίου της. 

Οι ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ θα γίνονται παράλληλα με τις κανονικές αγωνιστικές, δηλαδή μία ομάδα θα παίζει μέσα στην εβδομάδα τον προβλεπόμενο αγώνα και θα μπορεί εάν το επιθυμεί να παίξει και έναν “ΑΓΩΝΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ” μέσα στο ΣΚ.

Στο τέλος της Φάσης του πρωταθλήματος (Μάιο), πριν τα Playoffs, το πανεπιστήμιο με τους περισσότερους βαθμούς χρίζεται «ΠANEΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» και κερδίζει 1 εισιτήριο πρόκρισης για τα Playoffs (Επεξήγηση στην ενότητα Προκρίσεις για τα Playoffs) .

Είναι μια μάχη γοήτρου και αξέχαστου Beef, θα ζήσουμε στιγμές παραφροσύνης!

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ PLAYOFFS (2020-2021)


Συνολικά υπάρχουν 32 εισιτήρια πρόκρισης
στα Playoffs του ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Πρόκριση μέσω των ομίλων (20 εισιτήρια):

Με την λήξη της φάσης του Πρωταθλήματος (Μάιος 2022) τα πρώτα εισιτήρια πρόκρισης παίρνουν οι πρώτοι 4 από τις βαθμολογίες των ομίλων (20 ομάδες σύνολο).

Πρόκριση μέσω της γενικής βαθμολογίας (10 εισιτήρια):

Μετά τις προκρίσεις μέσω των ομίλων προκρίνονται οι πρώτες 10 ομάδες από την γενική βαθμολογία (από αυτές που δεν έχουν προκριθεί ήδη από τους ομίλους).

 

Πρόκριση μέσω του Θεσμου “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ” (2 εισιτήρια): 

Οι ομάδες οι οποίες έχουν τις περισσότερες νίκες στα ΣΚ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, οι οποίές ανήκουν στο πανεπιστήμιο που βγήκε πρώτο σε βαθμολογία παίρνουν τα  δύο τελευταία εισιτήρια πρόκρισης στους ομίλους (αν δεν έχει ήδη προκριθεί από τις παραπάνω προκρίσεις). 

 

Στην συνέχεια οι ομάδες χωρίζονται σε γκρούπ δυναμικότητας βάση των βαθμών πρόκρισης τους και γίνεται live κλήρωση για τα ζευγάρια των Playoffs

 

*Σημείωση: Σε περίπτωση ισοβαθμίας σε κάποια από τις κατατάξεις η ομάδα με τα περισσότερα “ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ” προκρίνεται. Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στα “ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ”, τότε η ομάδα με την μεγαλύτερη “ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΚΟΛ” προκρίνεται. 

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΕΠΑΘΛΑ

Γνωρίζουμε πως οι ομάδες του ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ παίζουν κυριως για την φανέλα, την μαγεία του θεσμού, τις φοιτητικές εμπειρίες και την δόξα. Τα χρηματικά έπαθλα είναι ο τελευταίος λόγος για να μπει κάποιος στην διοργάνωση και έτσι θέλουμε να παραμείνει!

Ωστόσο, φέτος για άλλη μια χρονιά αποφασίσαμε να αυξήσουμε τα συνολικά έπαθλα μας στα 1800 ευρώ σε επίπεδο που να μην αποτελούν το βασικό κίνητρο μιας ομάδας αλλά να επιβραβεύουν όσους καταφέρνουν και διακρίνονται σε πολλούς τομείς της διοργάνωσης. Στα παρακάτω θα προστεθούν επιπλέον έπαθλα μέσα στην χρονιά από τους χορηγούς μας!

Έπαθλα για την Α’ Φάση των πρωταθλημάτων:

1οι Ομίλων:
O πρώτος από κάθε όμιλο θα έχει δωρεάν συμμετοχή σε όλους τους αγώνες των Playoffs, τα έξοδα θα καλυφθούν από την διοργάνωση.

2οι Ομίλων
Δωρεάν συμμετοχή για τον πρώτο αγώνα των Playoffs, τα έξοδα θα καλυφθούν από την διοργάνωση

Special Έπαθλα από Γενική Βαθμολογία & Φιλικά :

  • Η καλύτερη ομάδα στα φιλικά λαμβάνει 2 αγώνες δωρεάν 
  • Η ομάδα που έβαλε τα περισσότερα ΓΚΟΛ στο πρωτάθλημα λαμβάνει 80 ευρώ
  • Η ομάδα με την καλύτερη άμυνα (λιγότερα παθητικά ΓΚΟΛ) λαμβάνει 80 ευρώ
  • Η πιο Fair Play ομάδα με τις λιγότερες κάρτες λαμβάνει 50 ευρώ
  • Επιπλέον 200 ευρώ θα δοθούν σε ειδικά έπαθλα που θα ανακοινωθούν μετά την έναρξη 

*Μία ομάδα μπορεί να λάβει πολλαπλά έπαθλα

Έπαθλα Φάσης Playoffs: 

Μεγάλος ΠΡΟΠΑΘΛΗΤΗΣ:
Η πρωταθλήτρια ομάδα του ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ η οποία προκύπτει από τον τελικό των Playoffs συμμετέχει δωρεάν στην μεγάλη φιέστα και κερδίζει 600 ευρώ και special αναμνηστικά δώρα.

Μεγάλος Χάστης ΠΡΟΠΑΘΛΗΤΗΣ:
Η ομάδα που έχασε στον τελικό από τον Μεγάλο ΠΡΟΠΑΘΛΗΤΗ συμμετέχει και αυτή δωρεάν στον τελικό και κερδίζει 300 και special αναμνηστικά δώρα.