ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΔΟΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ & ΟΜΙΛΟΙ

Υπάρχει ένα Πρωτάθλημα (League), το ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ, το οποίο έχει δύο φάσεις την φάση των ομίλων και την φάση των Playoffs !

Ανάλογα με την συμμετοχή των ομάδων θα διαμορφωθεί και ο αριθμός των ομίλων του πρωταθλήματος. Oι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους με βάση τις ημερες & τα γήπεδα προτίμησης τους. Μέσα στους ομίλους θα υπάρχουν ομάδες από διαφορετικά πανεπιστήμια.

Το πιο πιθανό σενάριο: 6 Όμιλοι – 18-20 Ομάδων

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

Βασικές Ημερομηνίες - Αγωνιστικές Εβδομάδες:

 

– Ημερομηνία Έναρξης Φιλικών Προετοιμασίας: 10/10/2022

– Ημερομηνία Έναρξης Επίσημων Αγώνων Πρωταθλήματος: 7/11/2022

*Διεξάγονται 17 Αγωνιστικές Εβδομάδες στην φάση του πρωταθλήματος. Δεν θα διεξαχθούν αγώνες τις περίοδους των διακοπών (Χριστούγεννα & Πάσχα) και δεν θα βγει πρόγραμμα αγώνων και για την εξεταστική του Χειμερινού εξαμήνου. Τις περιόδους διακοπών και εξεταστικών μπορούν οι ομάδες να κανονίζουν μόνες τους αγώνα εάν θέλουν να αναπληρώσουν.

Ημερομηνία Λήξης Πρωταθλήματος: Τέλη Απριλίου 2023

Playoffs: Glory Path – Dignity Path & Τελικoί ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Μάιος 2023 

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ & ΟΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Υπάρχουν δύο βαθμολογίες στην φάση του πρωταθλήματος:

Α) Βαθμολογία των ομίλων: Κάθε όμιλος έχει την δική του βαθμολογία και εκεί περιλαμβάνονται οι βαθμοί από τους αγώνες που έχουν παίξει οι ομάδες του κάθε ομίλου ( βαθμοί από αγώνες εντός του ομίλου + βαθμοί από αγώνες διαπλοκής) . Δηλαδή εκεί εμφανίζεται η γενική επίδοση κάθε ομάδας του ομίλου.

Β) Γενική βαθμολογία πρωταθλήματος: Σε αυτή την βαθμολογία υπάρχουν οι βαθμοί των όλων ομάδων του πρωταθλήματος από όλους τους ομίλους και εμφανίζονται οι βαθμολογίες των ομάδων για τους αγώνες εντός των ομίλων & τους αγώνες διαπλοκής* .Δηλαδή εκεί θα εμφανίζεται η γενική επίδοση του συνόλου των ομάδων του πρωταθλήματος (όλων των ομίλων).

*Αγώνες Διαπλοκής είναι οι αγώνες που γίνονται μεταξύ ομάδων παρόμοιας δυναμικότητας που βρίσκονται σε διαφορετικούς ομίλους (διαπλέκονται) και τα αποτελέσματα τους καταγράφονται στην Γενική Βαθμολογία καθώς και στην βαθμολογία των ομίλων. Οι αγώνες διαπλοκής δημιουργούνται λόγω έκτακτων συνθήκών ή όταν το πρόγραμμα αγώνων δεν μπορεί να καθοριστεί μόνο με αγώνες ομίλων, ώστε να εξασφαλίζεται ότι κάθε αγωνιστική εβδομάδα κάθε ομάδα θα παίζει τουλάχιστον έναν αγώνα. Στο πρόγραμμα αγώνων του χειμερινού εξαμήνου -μέχρι τον Γενάρη- οι αγώνες διαπλοκής θα είναι λίγοι και όσο προχωράμε στις αγωνιστικές θα εμφανίζονται όλο και περισσότεροι.

Από την 5η Αγωνιστική και μετά οι Αγώνες Διαπλοκής θα επιτρέπονται μόνο μεταξύ ομάδων που έχουν διαφορά βαθμολογίας μικρότερη του 30% ώστε να αγωνιζονται ομάδες παρόμοιας δυναμικής* στις διαπλοκές. Οι αγώνες διαπλοκής είναι ντερμπάκια τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο και στις προκρίσεις αλλά και τα γκρουπ δυναμικότητας που προκύπτουν από την γενική βαθμολογία (επεξήγηση παρακάτω). Πριν την 5η αγωνιστική μπορεί να διεξαχθεί αγώνας διαπλοκής μόνο σε έκτακτες καταστάσεις (κόβιντ, ολική αλλαγή προτιμήσεων κλπ.) μόνο εάν συμφωνήσουν και οι δύο ομάδες, και ο αγώνας θα μετρήσει ως διαπλοκής εάν πληρούνται τα βαθμολογικά κριτήρια στην 5η αγωνιστική.

*Τρόπος υπολογισμού επιτρεπτής βαθμολογικής διαφοράς στους αγώνες διαπλοκής: Ομάδα με τον μεγαλύτερο βαθμό * 0.7 <= Βαθμού ομάδας με τον μικρότερο βαθμό . Εφαρμόζεται στρογγυλοποίηση προς τον κοντινότερο ακέραιο (πχ. Εάν:  Ομάδα με τον μεγαλύτερο βαθμό * 0.7 = 8.3 τότε γίνεται 8). Εξαιρούνται οι περιπτώσεις στις οποίες και οι δύο ομάδες έχουν από 3 βαθμούς και κάτω, σε αυτές τις περιπτώσεις επιτρέπονται αγώνες διαπλοκής ανεξαρτήτως του ορίου 30% βαθμολογικής διαφοράς.

 Όριο αγώνων: Κάθε ομάδα μπορέι συνολικά να παίξει 17 αγώνες. Από αυτούς έως 8 μπορούν να είναι αγώνες διαπλοκής .

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΘΕΣΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (προσωρινά ανενεργό)

 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή θα γίνονται επιπλέον αγώνες μεταξύ ομάδων διαφορετικών πανεπιστημίων για όσες ομάδες το επιθυμούν. Όποια ομάδα θέλει να συμμετάσχει στους αγώνες των “ΣΚ ΑΛΗΘΕΙΑΣ” θα πρέπει να μας το δηλώσει τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το ΣΚ που θέλει να αγωνιστεί ώστε να κανονιστεί ο αγώνας και να βρεθεί αντίπαλος.

Θα υπάρχει μια έξτρα βαθμολογία που θα περιλαμβάνει όλα τα πανεπιστήμια που συμμετέχουν στο ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ και κάθε ομάδα θα είναι εκπρόσωπος του πανεπιστημίου της. 

Οι ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ θα γίνονται παράλληλα με τις κανονικές αγωνιστικές, δηλαδή μία ομάδα θα παίζει μέσα στην εβδομάδα τον προβλεπόμενο αγώνα και θα μπορεί εάν το επιθυμεί να παίξει και έναν “ΑΓΩΝΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ” μέσα στο ΣΚ.

Στο τέλος της Φάσης του πρωταθλήματος (Μάιο), πριν τα Playoffs, το πανεπιστήμιο με τους περισσότερους βαθμούς χρίζεται «ΠANEΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» και κερδίζει 2 εισιτήρια πρόκρισης για τα Playoffs (Επεξήγηση στην ενότητα Προκρίσεις για τα Playoffs) .

Είναι μια μάχη γοήτρου και Beef!

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ PLAYOFFS (2022-2023)

Μετά την φάση των ομίλων ακολουθούν οι προκρίσεις για τη Φάση των Playoffs, εκεί που η μπάλα καίει!
Στην φέτινη σεζόν υπάρχουν δύο ξεχωριστά μονοπάτια για τα Playoffs, το Glory Path και το Dignity Path.

Συνολικά υπάρχουν 32+32 εισιτήρια πρόκρισης στα Playoffs του ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

Glory Path – Πρόκριση για μέσω των ομίλων (24 εισιτήρια) :

Με την λήξη της φάσης του Πρωταθλήματος (Μάιος 2022) τα πρώτα εισιτήρια πρόκρισης παίρνουν οι πρώτοι 4 από τις βαθμολογίες των 6 ομίλων (6*4=24 ομάδες σύνολο).

Glory Path – Πρόκριση μέσω της γενικής βαθμολογίας (8 εισιτήρια) :

Μετά τις προκρίσεις μέσω των ομίλων προκρίνονται οι πρώτες 12 ομάδες από την γενική βαθμολογία (από αυτές που δεν έχουν προκριθεί ήδη από τους ομίλους).

Dignity Path – Πρόκριση για μέσω των ομίλων (24 εισιτήρια) :

Από τους ομίλους προκρίνονται οι επόμενοι 4 κάθε ομιλού από αυτούς που δεν έχουν περάσει ήδη στο Glory Path (6 * 4 = 24 ομάδες).

Dignity Path – Πρόκριση μέσω της γενικής βαθμολογίας (8 εισιτήρια) :

Από την γενική βαθμολογία περνάνε οι επόμενοι 8 που βρισκονται στις θέσεις 33 έως 64 της γενικής βαθμολογίας και δεν έχουν περάσει ήδη από τους ομίλους.

*Εμπειρικά στο Dignity Path εισιτήριο πρόκρισης θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν οι ενεργές ομάδες που βρίσκονται από την θέση 33 έως 64 της γενικής βαθμολογίας.
**Πρόκριση στα Playoffs θα λαμβάνουν μόνο οι ομάδες που είναι ενεργές, δεν έχουν αποβληθεί και έχουν από 14 και πάνω συμπληρωμένους αγώνες.
***Οι ομάδες του Glory Path και του Dignity Path δεν διασταυρώνονται κάπου μεταξύ τους στην φάση των Playoffs

Γκρούπ Δυναμικότητας και Κλήρωση:

Μετά τις προκρίσεις οι ομάδες κάθε ενός από τα μονοτάπια των Playoffs (Glory & Dignity Path) χωρίζονται σε δύο γκρούπ δυναμικότητας βάση των βαθμών πρόκρισης τους στην γενική βαθμολογία, οι 16 πρώτες της γενικής βαθμολογίας μπαίνουν στο γκρούπ των ΙΣΧΥΡΩΝ και οι 16 επόμενες στο γκρούπ των ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΩΝ. Για τις διασταυρώσεις μεταξύ των δύο γκρούπ δυναμικότητας  γίνεται live κλήρωση όπου προκύπτουν τα ζευγάρια των Playoffs.

*Σημείωση: Σε περίπτωση ισοβαθμίας σε κάποια από τις κατατάξεις η ομάδα με την μεγαλύτερη “ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΚΟΛ” προκρίνεται. Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στην “ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΚΟΛ”, τότε η ομάδα με τα περισσότερα “ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ” προκρίνεται. 

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΕΠΑΘΛΑ

 

Γνωρίζουμε πως οι ομάδες του ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ παίζουν κυριως για την φανέλα, την μαγεία του θεσμού, τις φοιτητικές εμπειρίες, το beef και την δόξα. Τα χρηματικά έπαθλα είναι ο τελευταίος λόγος για να μπει κάποιος στην διοργάνωση και έτσι θέλουμε να παραμείνει!

Ωστόσο, φέτος για άλλη μια χρονιά αποφασίσαμε να αυξήσουμε τα έπαθλα μας τα οποία είναι συνολικής αξίας 4000 ευρώ σε επίπεδο που να μην αποτελούν το βασικό κίνητρο μιας ομάδας αλλά να επιβραβεύουν όσους καταφέρνουν και διακρίνονται σε πολλούς τομείς της διοργάνωσης. Στα παρακάτω θα προστεθούν επιπλέον έπαθλα μέσα στην χρονιά από τους χορηγούς μας!

Έπαθλα για την Α’ Φάση του πρωταθλημάτος:

1οι Ομίλων:
O πρώτος από κάθε όμιλο κερδίζει έπαθλο αξίας 100 ευρώ.

2οι Ομίλων
Δωρεάν συμμετοχή για τον πρώτο αγώνα των Playoffs, τα έξοδα θα καλυφθούν από την διοργάνωση.

Special Έπαθλα από Γενική Βαθμολογία & Φιλικά :

  • Η καλύτερη ομάδα στα φιλικά λαμβάνει 2 αγώνες δωρεάν στα επίσημα
  • Η ομάδα με την καλύτερη επίθεση  (με τα περισσότερα ΓΚΟΛ / ΑΓΩΝΑ) στο πρωτάθλημα λαμβάνει έπαθλο αξίας 100 ευρώ
  • Η ομάδα με την καλύτερη άμυνα ( με τα λιγότερα παθητικά ΓΚΟΛ/ ΑΓΩΝΑ) λαμβάνει έπαθλο αξίας 100 ευρώ
  • Οι δύο πιο Fair Play ομάδες με τις λιγότερες κάρτες και την καλύτερη Fair Play βαθμολογία λαμβάνουν δώρο έναν αγώνα μεταξύ τους με ειδικό αφιέρωμα highlights.
  • Επιπλέον έπαθλα αξίας 250 ευρώ θα δοθούν σε ειδικά έπαθλα διαγωνισμών που θα ανακοινωθούν μετά την έναρξη 

*Μία ομάδα μπορεί να λάβει πολλαπλά έπαθλα. Τα έπαθλα καλύτερης άμυνας, καλύτερης επίθεσης και fair play ισχύουν μόνο για ομάδες οι οποίες έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 15 αγώνες και σε περίπτωση ισοβαθμίας τότε το έπαθλο μοιράζεται.

Έπαθλα Φάσης Playoffs: 

Μεγάλος ΠΡΟΠΑΘΛΗΤΗΣ – Glory Path:
Η πρωταθλήτρια ομάδα του ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ η οποία προκύπτει από τον τελικό των Playoffs συμμετέχει δωρεάν στην μεγάλη φιέστα και κερδίζει έπαθλο αξίας 1920€ ( 800€ & 1000€ κουπόνι για διακοπές από την MadTrips & 120€ κουπόνια efood όπως και special αναμνηστικά δώρα).

Μεγάλος Χάστης ΠΡΟΠΑΘΛΗΤΗΣ – Glory Path:
Η ομάδα που έχασε στον τελικό από τον Μεγάλο ΠΡΟΠΑΘΛΗΤΗ συμμετέχει και αυτή δωρεάν στην φιέστα του τελικού καθώς και κερδίζει έπαθλο αξίας 980€ (400€ & 500€ δωροεπιταγή ταξιδιού από την madTrips & 80€ κουπόνι efood όπως και special αναμνηστικά δώρα.

*Τα έπαθλα για το Dignity Path θα είναι τιμιότατα και θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα! Stay tuned!