ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΔΟΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ & ΟΜΙΛΟΙ

Υπάρχει ένα Πρωτάθλημα (League), το ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ, το οποίο έχει δύο φάσεις την Φάση των Ομίλων και την Φάση των Playoffs !

Ανάλογα με την συμμετοχή των ομάδων θα διαμορφωθεί και ο αριθμός των ομίλων του πρωταθλήματος. Oι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους με βάση τις ημερες & τα γήπεδα προτίμησης τους. Μέσα στους ομίλους θα υπάρχουν ομάδες προερχόμενες από διαφορετικά πανεπιστήμια.

Το πιο πιθανό σενάριο: 6 Όμιλοι – 18-20 Ομάδων

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

– Ημερομηνία Έναρξης Pre-Season Φιλικών Προετοιμασίας: 4/10/2023

– Ημερομηνία Έναρξης Επίσημων Αγώνων Πρωταθλήματος: 30/10/2023

Διακοπή Χριστουγέννων: 23/12/2023 έως 5/1/2024

-Διακοπή Χειμερινής Εξεταστικής: Θα ανακοινωθεί μόλις βγεί το πρόγραμμα των σχολών

– Διακοπή Πάσχα: 28/4/2024 έως 9/5/2024

Λήξη Φάσης Ομίλων:  Τέλη Απριλίου 2024

*Η Φάση των Ομίλων διεξάγεται σε 17 Αγωνιστικές Εβδομάδες . Δεν θα διεξαχθούν αγώνες τις περίοδους των διακοπών (Χριστούγεννα & Πάσχα) και δεν θα βγει πρόγραμμα αγώνω για την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου. Τις περιόδους διακοπών και εξεταστικών οι ομάδες μπορούν να αγώνίζονται εάν θέλουν να αναπληρώσουν αγώνες.

Κλήρωση Playoffs: Τέλη Απριλίου 2024

Playoffs: Glory Path – Dignity Path – Serenity Path & Τελικoί ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Μάιος 2023 έως αρχές Ιουνίου

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

Βαθμολογίες & Όρια Αγώνων

Υπάρχουν δύο βαθμολογίες στην φάση του πρωταθλήματος:

Α) Βαθμολογία των ομίλων:Κάθε όμιλος έχει την δική του βαθμολογία και εκεί περιλαμβάνονται οι βαθμοί από τους αγώνες που έχουν παίξει οι ομάδες του κάθε ομίλου (βαθμοί από αγώνες εντός του ομίλου + βαθμοί από αγώνες διαπλοκής). Δηλαδή εκεί εμφανίζεται η γενική επίδοση κάθε ομάδας του ομίλου.

Β) Γενική Βαθμολογία Πρωταθλήματος:Πρόκειτα για μια συγκεντρωτική κατάταξη. Σε αυτή την βαθμολογία υπάρχουν οι βαθμοί των όλων ομάδων του πρωταθλήματος από όλους τους ομίλους και εμφανίζονται οι βαθμολογίες των ομάδων για τους αγώνες εντός των ομίλων & τους αγώνες διαπλοκής* .Δηλαδή εκεί θα εμφανίζεται η γενική επίδοση του συνόλου των ομάδων του πρωταθλήματος.

Αγώνες Διαπλοκής

 

*Αγώνες Διαπλοκής είναι οι αγώνες που γίνονται μεταξύ ομάδων παρόμοιας δυναμικότητας που βρίσκονται σε διαφορετικούς ομίλους (διαπλέκονται) και τα αποτελέσματα τους καταγράφονται στην Γενική Βαθμολογία καθώς και στην Βαθμολογία των Ομίλων. Οι αγώνες διαπλοκής δημιουργούνται λόγω έκτακτων συνθήκών ή όταν το πρόγραμμα αγώνων δεν μπορεί να καθοριστεί μόνο με αγώνες ομίλων, ώστε να εξασφαλίζεται ότι κάθε αγωνιστική εβδομάδα κάθε ομάδα θα παίζει τουλάχιστον έναν αγώνα. Στο πρόγραμμα αγώνων του χειμερινού εξαμήνου -μέχρι τον Γενάρη- οι αγώνες διαπλοκής θα είναι λίγοι και όσο προχωράμε στις αγωνιστικές θα εμφανίζονται όλο και περισσότεροι.

Από την 5η Αγωνιστική και μετά οι Αγώνες Διαπλοκής θα επιτρέπονται μόνο μεταξύ ομάδων που έχουν διαφορά βαθμολογίας μικρότερη του 30% ώστε να αγωνιζονται ομάδες παρόμοιας δυναμικής* στις διαπλοκές. Οι αγώνες διαπλοκής είναι ντερμπάκια τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο και στις προκρίσεις αλλά και τα γκρουπ δυναμικότητας που προκύπτουν από την γενική βαθμολογία (τρόπος υπολογισμού παρακάτω). Πριν την 5η αγωνιστική μπορεί να διεξαχθεί αγώνας διαπλοκής μόνο σε έκτακτες καταστάσεις (κόβιντ, ολική αλλαγή προτιμήσεων κλπ.) μόνο εάν συμφωνήσουν και οι δύο ομάδες, και ο αγώνας θα μετρήσει ως διαπλοκής εάν πληρούνται τα βαθμολογικά κριτήρια στην 5η αγωνιστική.

*Τρόπος υπολογισμού επιτρεπτής βαθμολογικής διαφοράς στους αγώνες διαπλοκής:
Ομάδα με τον μεγαλύτερο βαθμό * 0.7 <= Βαθμού ομάδας με τον μικρότερο βαθμό .
Εφαρμόζεται στρογγυλοποίηση προς τον κοντινότερο ακέραιο (πχ. Εάν:  Ομάδα με τον μεγαλύτερο βαθμό * 0.7 = 8.3 τότε γίνεται 8).
Κάτω όριο Διαπλοκής: Από τον κανόνας της βαθμολογικής διαφοράς 30% εξαιρούνται οι περιπτώσεις στις οποίες και οι δύο ομάδες διαφορετικών ομίλων έχουν από 3 βαθμούς και κάτω, σε αυτές τις περιπτώσεις επιτρέπονται αγώνες διαπλοκής. Από την 9η αγωνιστική και μετά αυτό το κάτω όριο γίνεται 6 βαθμοί αντί για 3.

 Όριο αγώνων: Κάθε ομάδα μπορέι συνολικά να παίξει 17 αγώνες. Από αυτούς, έως 8 μπορούν να είναι αγώνες διαπλοκής.

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ PLAYOFFS (2023-2024)

Μετά την φάση των ομίλων ακολουθούν οι προκρίσεις για τη Φάση των Playoffs, εκεί που η μπάλα καίει!

Στην φέτινη σεζόν υπάρχουν τρία ξεχωριστά μονοπάτια για τα Playoffs, το Glory Path, το Dignity Path και το Serenity Path, με 32+32+16 εισιτήρια πρόκρισης στα Playoffs του ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

Glory Path - Πρόκριση μέσω των ομίλων (24 εισιτήρια) :

Τα πρώτα εισιτήρια πρόκρισης παίρνουν οι πρώτοι 4 από τις βαθμολογίες των 6 ομίλων (6*4=24 ομάδες σύνολο).

Glory Path - Πρόκριση μέσω της γενικής βαθμολογίας (8 εισιτήρια) :

Μετά τις προκρίσεις μέσω των ομίλων προκρίνονται οι πρώτες 8 ομάδες από την γενική βαθμολογία (από αυτές που δεν έχουν προκριθεί ήδη από τους ομίλους).

Dignity Path - Πρόκριση μέσω της Γενικής Βαθμολογίας (32 εισιτήρια):

Προκρινονται οι 32 επόμενες ενεργές ομάδες της γενικής βαθμολογίας που δεν έχουν προκριθεί ήδη στο Glory Path (εμπειρικά είναι οι ομάδες στις θέσεις 33-64 της γενικής βαθμολογίας).

Serenity Path - Πρόκριση μέσω της Γενικής Βαθμολογίας (16 εισιτήρια) :

Προκρίνονται οι επόμενες 16 ομάδες της γενικής βαθμολογίας που δεν έχουν προκριθεί ούτε στο Glory ούτε στο Dignity Path (εμπειρικά είναι οι ομάδες στις θέσεις 65-80 της Γενικής Βαθμολογίας.

**Πρόκριση στα Playoffs και έπαθλα φάσης ομίλων λαμβάνουν μόνο οι ομάδες που είναι ενεργές, δηλαδή δεν έχουν αποβληθεί, και έχουν από 15 και πάνω συμπληρωμένους αγώνες. Εξαιρούνται οι ομάδες που μπήκαν από την 5η Αγωνιστική και μετά, οι οποίες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει από 10 και πάνω αγώνες για να συμμετάσχουν στα Playoffs.

***Οι τρείς θεσμοί (Glory, Dignity & Serenity) ειναι ανεξάρτητοι μεταξύ τους και οι ομάδες που έχουν προκριθεί στον καθένα δεν διασταυρώνονται κάπου μεταξύ τους στην φάση των Playoffs

Γκρούπ Δυναμικότητας και Κλήρωση:

Μετά τις προκρίσεις οι ομάδες κάθε ενός από τα μονοτάπια των Playoffs (Glory, Dignity & Serenity Path) χωρίζονται σε δύο γκρούπ δυναμικότητας βάση των βαθμών πρόκρισης τους στην γενική βαθμολογία. Oι 16 πρώτες της γενικής βαθμολογίας μπαίνουν στο γκρούπ των ΙΣΧΥΡΩΝ και οι 16 επόμενες στο γκρούπ των ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΩΝ.

Για τις διασταυρώσεις μεταξύ των δύο γκρούπ δυναμικότητας  γίνεται live κλήρωση όπου προκύπτουν τα ζευγάρια των Playoffs.

*Σημείωση: Σε περίπτωση ισοβαθμίας σε κάποια από τις κατατάξεις η ομάδα με την μεγαλύτερη “ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΚΟΛ” προκρίνεται. Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στην “ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΚΟΛ”, τότε η ομάδα με τα περισσότερα “ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ” προκρίνεται. 

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΕΠΑΘΛΑ

Γνωρίζουμε πως οι ομάδες του ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ παίζουν κυριως για την φανέλα, την μαγεία του θεσμού, τις φοιτητικές εμπειρίες, το beef και την δόξα. Τα έπαθλα είναι ο τελευταίος λόγος για να μπει κάποιος στην διοργάνωση και έτσι θέλουμε να παραμείνει!