ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΔΟΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ & ΟΜΙΛΟΙ

 

Υπάρχει 1 Πρωτάθλημα (League), το ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ, το οποίο έχει δύο φάσεις την φάση των ομίλων και την φάση των Playoffs όπου περνάνε όσες προκρίθηκαν από τους ομίλους!

Ανάλογα με την προσέλευση των ομάδων θα διαμορφωθεί και ο αριθμός των ομίλων του πρωταθλήματος. Oι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους με βάση τις ημερες & τα γήπεδα προτίμησης τους. Μέσα στους ομίλους θα υπάρχουν ομάδες από διαφορετικά πανεπιστήμια.

Το πιο πιθανό σενάριο: 5 Όμιλοι – 15-20 Ομάδων

 

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

Βασικές Ημερομηνίες - Αγωνιστικές Εβδομάδες:

 

– Ημερομηνία Έναρξης Προαιρετικών Φιλικών Προετοιμασίας: 15/10/2021

– Ημερομηνία Έναρξης Επίσημων Αγώνων Πρωταθλήματος: 15/11/2021

*Διεξάγονται 17 Αγωνιστικές Εβδομάδες στην φάση του πρωταθλήματος. Δεν θα διεξαχθούν αγώνες τις περίοδους των διακοπών (Χριστούγεννα & Πάσχα) και δεν θα βγει πρόγραμμα αγώνων και για την εξεταστική του Χειμερινού εξαμήνου

Ημερομηνία Λήξης Πρωταθλήματος: Μέσα Μαΐου 2022

Playoffs – Τελικός ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Μάιος – Ιούνιος 2022  

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ & ΟΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Υπάρχουν δύο βαθμολογίες στην φάση του πρωταθλήματος:

Α) Βαθμολογία των ομίλων: Κάθε όμιλος έχει την δική του βαθμολογία και εκεί περιλαμβάνονται οι βαθμοί από τους αγώνες που έχουν παίξει οι ομάδες του κάθε ομίλου ( βαθμοί από αγώνες εντός του ομίλου + βαθμοί από αγώνες διαπλοκής) . Δηλαδή εκεί εμφανίζεται η γενική επίδοση κάθε ομάδας του ομίλου.

Β) Γενική βαθμολογία πρωταθλήματος: Σε αυτή την βαθμολογία υπάρχουν οι βαθμοί των όλων ομάδων του πρωταθλήματος από όλους τους ομίλους και εμφανίζονται οι βαθμολογίες των ομάδων για τους αγώνες εντός των ομίλων & τους αγώνες διαπλοκής* .Δηλαδή εκεί θα εμφανίζεται η γενική επίδοση του συνόλου των ομάδων του πρωταθλήματος.

*Αγώνες Διαπλοκής είναι οι αγώνες που γίνονται μεταξύ ομάδων που βρίσκονται σε διαφορετικούς ομίλους και τα αποτελέσματα τους καταγράφονται στην Γενική Βαθμολογία και στην βαθμολογία των ομίλων. Οι αγώνες διαπλοκής δημιουργούνται όταν μια ομάδα δεν μπορεί για έκτακτους λόγους να βρεί αντίπαλο εντός του ομίλου ώστε να εξασφαλίζεται ότι κάθε αγωνιστική εβδομάδα, μια ομάδα που θέλει, θα παίζει τουλάχιστον έναν αγώνα. Στο πρόγραμμα αγώνων του χειμερινού εξαμήνου οι αγώνες διαπλοκής θα είναι λίγοι και όσο προχωράμε στις αγωνιστικές θα εμφανίζονται όλο και πιο πολύ. Από την 5η Αγωνιστική και μετά οι αγώνες Διαπλοκής θα επιτρέπονται μόνο μεταξύ ομάδων που έχουν διαφορά βαθμολογίας μικρότερη του 30% ώστε να αγωνιζονται ομάδες παρόμοιας δυναμικής στις διαπλοκές. *

*Τρόπος υπολογισμού επιτρεπτής βαθμολογικής διαφοράς μεταξύ αγώνων διαπλοκής : Ομάδα με τον μεγαλύτερο βαθμό * 0.7 <= Βαθμού ομάδας με τον μικρότερο βαθμό . Εφαρμόζεται στρογγυλοποίηση προς τον κοντινότερο ακέραιο (πχ. Εάν:  Ομάδα με τον μεγαλύτερο βαθμό * 0.7 = 8.3 τότε γίνεται 8).

 Όριο αγώνων: Κάθε ομάδα μπορέι συνολικά να παίξει 17 αγώνες. Από αυτούς έως 8 μπορούν να είναι αγώνες διαπλοκής .

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΘΕΣΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (προσωρινά ανενεργό)

Κάθε Σάββατο και Κυριακή θα γίνονται επιπλέον αγώνες μεταξύ ομάδων διαφορετικών πανεπιστημίων για όσες ομάδες το επιθυμούν. Όποια ομάδα θέλει να συμμετάσχει στους αγώνες των “ΣΚ ΑΛΗΘΕΙΑΣ” θα πρέπει να μας το δηλώσει τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το ΣΚ που θέλει να αγωνιστεί ώστε να κανονιστεί ο αγώνας και να βρεθεί αντίπαλος.

Θα υπάρχει μια έξτρα βαθμολογία που θα περιλαμβάνει όλα τα πανεπιστήμια που συμμετέχουν στο ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ και κάθε ομάδα θα είναι εκπρόσωπος του πανεπιστημίου της. 

Οι ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ θα γίνονται παράλληλα με τις κανονικές αγωνιστικές, δηλαδή μία ομάδα θα παίζει μέσα στην εβδομάδα τον προβλεπόμενο αγώνα και θα μπορεί εάν το επιθυμεί να παίξει και έναν “ΑΓΩΝΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ” μέσα στο ΣΚ.

Στο τέλος της Φάσης του πρωταθλήματος (Μάιο), πριν τα Playoffs, το πανεπιστήμιο με τους περισσότερους βαθμούς χρίζεται «ΠANEΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» και κερδίζει 2 εισιτήρια πρόκρισης για τα Playoffs (Επεξήγηση στην ενότητα Προκρίσεις για τα Playoffs) .

Είναι μια μάχη γοήτρου και αξέχαστου Beef!

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ PLAYOFFS (2021-2022)


Συνολικά υπάρχουν 32 εισιτήρια πρόκρισης
στα Playoffs του ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Πρόκριση μέσω των ομίλων (20 εισιτήρια):

Με την λήξη της φάσης του Πρωταθλήματος (Μάιος 2022) τα πρώτα εισιτήρια πρόκρισης παίρνουν οι πρώτοι 4 από τις βαθμολογίες των ομίλων (20 ομάδες σύνολο).

Πρόκριση μέσω της γενικής βαθμολογίας (12 εισιτήρια):

Μετά τις προκρίσεις μέσω των ομίλων προκρίνονται οι πρώτες 12 ομάδες από την γενική βαθμολογία (από αυτές που δεν έχουν προκριθεί ήδη από τους ομίλους). 

Γκρούπ Δυναμικότητας και Κλήρωση:

Μετά τις προκρίσεις οι ομάδες χωρίζονται σε γκρούπ δυναμικότητας βάση των βαθμών πρόκρισης τους και γίνεται live κλήρωση για τα ζευγάρια των Playoffs.

*Σημείωση: Σε περίπτωση ισοβαθμίας σε κάποια από τις κατατάξεις η ομάδα με τα περισσότερα “ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ” προκρίνεται. Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στα “ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ”, τότε η ομάδα με την μεγαλύτερη “ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΚΟΛ” προκρίνεται. 

ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑ

ΕΠΑΘΛΑ

Γνωρίζουμε πως οι ομάδες του ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ παίζουν κυριως για την φανέλα, την μαγεία του θεσμού, τις φοιτητικές εμπειρίες, το beef και την δόξα. Τα χρηματικά έπαθλα είναι ο τελευταίος λόγος για να μπει κάποιος στην διοργάνωση και έτσι θέλουμε να παραμείνει!

Ωστόσο, φέτος για άλλη μια χρονιά αποφασίσαμε να αυξήσουμε τα έπαθλα μας τα οποία είναι συνολικής αξίας 2400 ευρώ σε επίπεδο που να μην αποτελούν το βασικό κίνητρο μιας ομάδας αλλά να επιβραβεύουν όσους καταφέρνουν και διακρίνονται σε πολλούς τομείς της διοργάνωσης. Στα παρακάτω θα προστεθούν επιπλέον έπαθλα μέσα στην χρονιά από τους χορηγούς μας!

Έπαθλα για την Α’ Φάση του πρωταθλημάτος:

1οι Ομίλων:
O πρώτος από κάθε όμιλο κερδίζει έπαθλο αξίας 100 ευρώ.

2οι Ομίλων
Δωρεάν συμμετοχή για τον πρώτο αγώνα των Playoffs, τα έξοδα θα καλυφθούν από την διοργάνωση όπως και θα λάβουν δωρεάν highlights στα playoffs.

Special Έπαθλα από Γενική Βαθμολογία & Φιλικά :

  • Η καλύτερη ομάδα στα φιλικά λαμβάνει 2 αγώνες δωρεάν 
  • Η ομάδα με την καλύτερη επίθεση  (με τα περισσότερα ΓΚΟΛ / ΑΓΩΝΑ) στο πρωτάθλημα λαμβάνει έπαθλο αξίας 100 ευρώ
  • Η ομάδα με την καλύτερη άμυνα ( με τα λιγότερα παθητικά ΓΚΟΛ/ ΑΓΩΝΑ) λαμβάνει έπαθλο αξίας 100 ευρώ
  • Η πιο Fair Play ομάδα με τις λιγότερες κάρτες και την καλύτερη fair play βαθμολογία λαμβάνει έπαθλο αξίας 100 ευρώ
  • Η ομάδα που θα βγεί πρώτη στην γενική βαθμολογία λαμβάνει έπαθλο αξίας 100 ευρώ 
  • Επιπλέον έπαθλα αξίας 200 ευρώ θα δοθούν σε ειδικά έπαθλα διαγωνισμών που θα ανακοινωθούν μετά την έναρξη 

*Μία ομάδα μπορεί να λάβει πολλαπλά έπαθλα. Τα έπαθλα καλύτερης άμυνας, καλύτερης επίθεσης και fair play ισχύουν μόνο για ομάδες οι οποίες έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 15 αγώνες και σε περίπτωση ισοβαθμίας τότε το έπαθλο μοιράζεται.

Έπαθλα Φάσης Playoffs: 

Μεγάλος ΠΡΟΠΑΘΛΗΤΗΣ:
Η πρωταθλήτρια ομάδα του ΠΡΟΠΑΘΛΗΜΑΤΟΣ η οποία προκύπτει από τον τελικό των Playoffs συμμετέχει δωρεάν στην μεγάλη φιέστα και κερδίζει έπαθλο αξίας 800 ευρώ και special αναμνηστικά δώρα.

Μεγάλος Χάστης ΠΡΟΠΑΘΛΗΤΗΣ:
Η ομάδα που έχασε στον τελικό από τον Μεγάλο ΠΡΟΠΑΘΛΗΤΗ συμμετέχει και αυτή δωρεάν στον τελικό και κερδίζει έπαθλο αξίας 400 ευρώ και special αναμνηστικά δώρα.